Sct. Ols' rusmiddels behandlingen på Bornholm har siden opstarten i 1998 været et døgntilbud til voksne over 18 år, der har udfordringer med rusmidler. Døgnbehandlingen er placeret i miljøafskærmet omgivelser på Bornholm og med to afdelinger. Vi har langvarig erfaring og gode resultater med både mænd og kvinder, med et problematisk forhold til rusmidler, især hvis borgeren udviser motivation henimod en tilværelse, uden rusmidler. Sct. Ols døgnbehandling arbejder meget målrettet metodisk, og ud fra en velbegrundet faglig tilgang, beskrevet som det inkluderende terapeutisk samfund. Målsætningen på vegne af borger, er en rusmiddels fri tilværelse efter endt behandling og døgnbehandlings forløbet bliver derved tilrettelagt i samarbejde med visiterende myndighed, borger og Sct. Ols, hvordan denne målsætning på vegne af borger opnås.
Institutionens samarbejde med kommunernes misbrugscentre er baseret på de samme inkluderende praksisprincipper, som der vægtes i samarbejdet med behandlingens brugere. Samarbejdsalliancen ses som afgørende for at skabe udbytte af en hvilken som helst metode, og samarbejdet med misbrugscentrene betragtes på tilsvarende måde som en forudsætning for at optimere udbyttet af et samlet forløb. Behandlingens inkluderende praksisprincipper er delagtiggørelse, ligeværdighed og medbestemmelse, som også er vejledende principper i samarbejdet med kommunerne.
I dette samarbejde med kommunerne er transparens et andet vejledende ideal, som betyder, at alle behandlingsmæssige forhold skal kunne synliggøres. Eksempelvis gennem tilsynsbesøg og statusskrivelser, som ikke bare skal rapportere brugernes fremskridt, men også behandlingsmæssige udfordringer, fejlvurderinger og mislykkede hjælpetiltag m.m.